fredag den 27. oktober 2017

Vejledning 1

modulopgave 1

Indledning
Da jeg, som underviser på grundforløbet i konditori og bagerklassen, møder mange forskellige typer elever, med megen forskellig tilgang til undervisningen og yderligere elever med mange personlige udfordringer, finder jeg det interessant, at undersøge den til tider manglende motivation til læring i klasserummet, derfor har jeg rettet fokus på de udfordringer og relevante problemstillinger, der er omkring motivation og lysten til læring. Jeg vil derfor undersøge, hvilke digitale værktøjer og hvilke teorier jeg kan anvende her og bruge til styrkelsen af motivation. For at kunne løfte motivationen og derved læringen, finder jeg det interessant og relevant at belyse emnet ud fra følgende vinkel.

Problemstillig

 Hvordan kan jeg tilrettelægge min undervisningen ved inddragelse af de digitale teknologier og med henblik på at opnå større motivation og læring i klasserummet?

Anvendelse metoder/teorier
 Knud Illeris lærings trekant , Andevendes til at belyse hvilken form for læring der er motiverne for eleverne.(lærings aspekt)
John Hatties feedback model/evaluering/loop
E-didaktiske model (didaktisk aspekt)

Digitale værktøjer(teknologisk aspekt)

Cip (Celf i praksis) IKT
Videoer linket til QR koder eleven anvender gennem brug af telefoner (konstruktions værktøj)
Kahoot til blandt andet evaluering (refleksions værktøj)
Facebook  sociale fællesskab, kommunikation og videndeling (interaktions værktøj)

 

fredag den 13. oktober 2017

samarbejde og videndeling


For at fremme samarbejdet mellem os og vores kolleger vil vi introducere bloggen som den digitale teknologi, som vi alle kan bruge som et overskueligt informationsværktøj i dagligdagen.

Det er vigtigt at alle introduceres for bloggen som et fælles digitalt værktøj. Vi håber, at vi kan sælge ideen til konservative kolleger, som en måde til at bedre samarbejde og intern kommunikation på.

Bloggen kan ligeledes blive det værktøj, som vi internt bruger til vidensdeling, såvel fagligt som socialt.

Vi vælger et skridt ad gangen for at få alle med på vognen. Efterfølgende vil vi introducere andre digitale værktøjer som er velegnede eks.vis Padlet og Thinglink

 

It som transfermedierende værktøjer


C.I.P Celf`s læringplatform (IKT)

1.     Youtube gennem videoer. Eleverne har set videoen hjemme fra som forberedelse.     Konstruktions værktøj

2.     Thing-link gennem videoer-tekst-billeder som vi linker til padlet. Vi laver en thing-link til eleverne hvor de bagefter skal og kan stille spørgsmål og konmenterer deres svar.    interaktions værktøj

3.     Screencast-o-matic at eleverne kan se og øve fremgangsmåder.   simulations værktøj

4.     Kahoot evaluering og refleksion. Eleverne for til opgave at fremstille en Kahoot om emnet og fremlægge den for hele klassen. refleksions værktøj 

 

Transferfremmende undervisning

Transferfremmende undervisning
Eksempler
  1.  Hygiejne undervisning i produktions hygiejne arbejdes der med teorien vedrørende hvordan man desinficere  en bordplade efter partering af kylling(salmonella) efter den teoretiske gennemgang, går alle i værkstedet hvor de prøver at desinficere i praksis.
  2. Eleverne får en lille introduktion til deres svejseøvelser, hvor de bagefter skal udforske den bedste måde de kan svejse på, når de har fået færdigheder få de en praktisk opgave hvor de skal bruge deres færdigheder som gerne skulle blive til kompetencer.
  3. Gennem helhedsorienteret undervisning opnår jeg transfer, når mine elever har naturfag for de en viden omkring hvordan elementerne er sat sammen  og det videre føre jeg ned i den praktiske undervisning, det vil sige at min undervisning bliver planlagt i tæt samarbejde med naturfag læren.