mandag den 20. november 2017

Det digitale bageri

Blog del 2


CIP RUM (Celf i praksis)
Er et informations og kommunikationsværktøj (IKT) som mine elever tilmelder sig i den første dag de ankommer på skolen, her bliver alle opgaver, skemaer, videoer og andet digtalt materiale vi anvender i undervisningen lagt op.
Undervisningen på mit 20 ugers GF 2 forløb består af 5 forskellige temaer, hvor jeg har valgt at rette mit fokus på en enkelt undervisnings dag, og de digitale processer jeg anvender i undervisningen.






o    Opskrifter

o    Formler

o    hygiejne


 Opskrift til dagens tema:

klik her for at et eksempel: klik på log ind som gæst.
 

1. Uge af 20 uger
Uge nr: 32
Dag 3: onsdag
Antal lek:8
·   Introduktion til dagens program – delmål og bevægelsesopgave
·   Certifikatuddannelsen i fødevarehygiejne
·   Fremstilling af blød dej
·   Bager/konditormøde
·   Dej temperering
·   Samarbejde i grupper
·   Liggetider

video film til korrekt Håndvask arbejder jeg med i forbindelse med min hygiejne i bageriet og skaber derved en helhedsorienteret lære proces mellem praksis og teoretisk, som vi arbejder med senere på dagen.(certifikat i hygiejne)



 
Denne dag har jeg valgt  eleverne skal fremstille en blød dej, og ved jeg anvender flipped Classroom, kræver det mine elever har forberedt sig hjemme fra, dette kan forgå ved at se de videoer jeg har lagt op på mit CIP rum, og inden vi kan starte dagens undervisning skal jeg så sikre mig at alle har fået set dagens videoer og forstået dem inden. Denne form for E-læring er instruktivistisk, hvilket jeg benytter i meget i starten af de tyve ugers forløb.

I min undervisning anvender jeg QR koder på mine opskrifter og maskiner, det hjælper eleverne så de kan se eller gense mit oplæg og hvordan de kan bruge materialer og maskiner i bageriet.
 
Kigger man nærmere på min undervisningsdag kan man også se at hygiejne er en del af dagens læremål, her arbejder jeg med helhedsorienteret undervisning, da en vigtig del af dagens formål er viden om og forståelse af hygiejne regler. i mit CIP læringsrum har jeg lavet et helt afsnit kun omkring hygiejne, som elevene på alle tider af døgnet kan logge sig ind og se.

Uddannelse
Mål – Feedup – Hvorfor?
Hvad skal du lære?
Hvordan skal du lære det?
Bager- Konditor
Introduktion
 Introduktion
 
Skolen og dens regler
Gennem videoer og
oplæg fra lærer.
 
Introduktion (skab, tøj, foto)
 
 
 
Du skal have viden om
2) Materialer, værktøj og udstyr til forarbejdning af fødevarer.
3) Gængse råvarer til brødfremstilling.
Du skal lære, hvordan Bageriet er indrettet og påbegynde at håndtere råvarer.
Vi laver bløddej til kanelbrød.
Du skal i bageriet.
 Helhedsorienteret  
Certifikat i hygiejne.
Hygiejne: Mikroorganismer og personlig hygiejne.
 
 
Du skal have viden om
1) Samarbejde om løsning af faglige opgaver.
Du skal lære at samarbejde med dine kammerater.
Evaluering
Gennem gang på dagens læringsmål og evaluering.
 
 
Oplæg til næste dags tema.

 


Den didaktiske fremgangsmåde til at anvende transfermedierende læreprocesser.
 
Igennem hele læreprocessen bruger jeg løbende feedback i undervisningen, her har jeg anvendt John Hattie synlig læring. 



 
1) Feed up: Der grundlægende fortæller mine elever hvad dagens læringsmål er og hvilke kriterier der kan forventes for at nå dagens mål.

 
 2) Feed back: Her kigger jeg på hvor eleven er i processen og om der er passende udfordringer til at motiver lysten til læring eller skal niveauet på den pågældende opgave justeres i forhold til målet.

3) Feed forward: Hvad er det næste skridt i denne læringsproces, er der kommet en dybere forståelse af opgaverne, eller hvad er det for information der ikke er forstået i et eventuelt sammenhæng mellem opgaven og målet.





Til evaluering bruger jeg blandt andet it værktøjet Kahoot som et redskab til at kontrollere om elever har forstået opgaverne, her har jeg mulighed for selv at fremstille en Kahoot en instruktivistisk
lærings form, eller jeg kan vælge at lade eleverne kreerer en hvilket det går hen og bliver socialkonstruktivistisk læringsform. Motivation i denne evaluerings form ligger i konkurrence delen, hvor eleverne for mulighed for at vise hvad de kan og se hvor de mangler noget læring endnu, samtidig giver det læren en forståelse hvor i dagens emne der kan være manglende forståelse og tilpasse undervisningen. 







facebook
Endvidere bruger jeg Facebook i min daglige kommunikation med eleverne, her er det muligt at dele videoer, links, opgaver og andet relevant indhold som kan bruges i mine undervisningsforløb. Her kan eleverne stille spørgsmål til, evt. et oplæg og diskutere det imellem hinanden i gruppen. denne form for interaktion lægger sig op ad en socialkonstruktivistisk E-lærings form hvor eleven deltager i et praksisfællesskab.

 

 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar