Konklusion
Jeg tror på at min problemstilling er blevet løst. Da der nu er mulighed for eleverne kan se eller gense videoinstrukserne, og give dem motivation til dagens læring. derved håber jeg at det kan holde dem fokuseret og bevare deres koncentration, og deraf styrke deres drivkraft. Den nu forhåbentlig styrkede drivkraft hos den enkelte elev, vil så samtidig gøre denne mere motiverede for selv at opsøge indholdet i opgaven, og deraf opnå man samtidig en styrkelse af samspilsdimensionen.
Når jeg kigger på brugen af flipp classroom, kan det give mig en del overskud til den enkelte elev, hvilket kan give større mulighed for differentiering i undervisningen.
Brugen af digitale teknologier giver mange nye anvendelser af den didaktiske planlægning, men man skal være opmærksom på, at ikke alle eleverne deler den samme digitale viden og har mange gange svært ved at forstå, hvorfor den bliver anvendt. Her bruger jeg John hattie feed back model og hele tiden evaluere, hvilket giver dem forståelse af den viden og de kompetencer jeg ønsker at opnå i den enkelte lærings situation.
.
Ved brugen af interaktions værktøjet Facebook, giver jeg elever nu mulighed for at stille spørgsmål til mig som lærer eller eleverne imellem, denne form for videns deling kan hjælpe eleverne til en bredere forståelse og viden på den måde skabe et læringsrum, hvor man deler sin viden i samspil med andre og med interesse for hindandens kompetencer og færdigheder. Det undervisning som har været, eller skal foregå skaber en refleksion hvor eleverne tænker over det de har lært og den viden de her har opnået i forløbet.
Videns deling
I min fremadrette undervisning vil der bruges digital teknologier og denne viden jeg har opnået vil blive implementeret i vores team, hvor der vil blive diskuteret hvilke former for teknologier vi skal anvende for at skabe en større motivation og hvordan vi opnå viden færdigheder og kompetencer i undervisningen ved brug af disse værktøjer.
Er et informations og kommunikationsværktøj (IKT) som mine elever tilmelder sig i den første dag de ankommer på skolen, her bliver alle opgaver, skemaer, videoer og andet digtalt materiale vi anvender i undervisningen lagt op.
Undervisningen på mit 20 ugers GF 2 forløb består af 5 forskellige temaer, hvor jeg har valgt at rette mit fokus på en enkelt undervisnings dag, og de digitale processer jeg anvender i undervisningen.
klik her for at et eksempel: klik på log ind som gæst.
1. Uge af 20 uger
Uge nr: 32
Dag 3: onsdag
Antal lek:8
·Introduktion til dagens program – delmål og
bevægelsesopgave
·Certifikatuddannelsen i fødevarehygiejne
·Fremstilling af blød dej
·Bager/konditormøde
·Dej temperering
·Samarbejde i grupper
·Liggetider
video film til korrekt Håndvask arbejder jeg med i forbindelse med min hygiejne i bageriet og skaber derved en helhedsorienteret lære proces mellem praksis og teoretisk, som vi arbejder med senere på dagen.(certifikat i hygiejne)
Denne dag har jeg valgt eleverne skal fremstille en blød dej, og ved jeg anvender flipped Classroom, kræver det mine elever har forberedt sig hjemme fra, dette kan forgå ved at se de videoer jeg har lagt op på mit CIP rum, og inden vi kan starte dagens undervisning skal jeg så sikre mig at alle har fået set dagens videoer og forstået dem inden. Denne form for E-læring er instruktivistisk, hvilket jeg benytter i meget i starten af de tyve ugers forløb. I min undervisning anvender jeg QR koder på mine opskrifter og maskiner, det hjælper eleverne så de kan se eller gense mit oplæg og hvordan de kan bruge materialer og maskiner i bageriet. Kigger man nærmere på min undervisningsdag kan man også se at hygiejne er en del af dagens læremål, her arbejder jeg med helhedsorienteret undervisning, da en vigtig del af dagens formål er viden om og forståelse af hygiejne regler. i mit CIP læringsrum har jeg lavet et helt afsnit kun omkring hygiejne, som elevene på alle tider af døgnet kan logge sig ind og se.
Uddannelse
Mål – Feedup – Hvorfor?
Hvad skal du lære?
Hvordan skal du lære det?
Bager- Konditor
Introduktion
Introduktion
Skolen og dens regler
Gennem videoer og
oplæg fra lærer.
Introduktion (skab, tøj, foto)
Du skal have viden om
2) Materialer, værktøj og udstyr til
forarbejdning af fødevarer.
3) Gængse råvarer til brødfremstilling.
Du skal lære, hvordan Bageriet er
indrettet og påbegynde at håndtere råvarer.
Vi laver bløddej til kanelbrød.
Du skal i bageriet.
Helhedsorienteret
Certifikat i hygiejne.
Hygiejne: Mikroorganismer og personlig
hygiejne.
Du skal have viden om
1) Samarbejde om løsning af faglige
opgaver.
Du skal lære at samarbejde med dine
kammerater.
Evaluering
Gennem gang på dagens læringsmål og
evaluering.
Oplæg til næste dags tema.
Den didaktiske fremgangsmåde til at anvende transfermedierende læreprocesser.
Igennem hele læreprocessen bruger jeg løbende feedback i undervisningen, her har jeg anvendt John Hattie synlig læring.
1) Feed up: Der grundlægende fortæller mine elever hvad dagens læringsmål er og hvilke kriterier der kan forventes for at nå dagens mål.
2) Feed back: Her kigger jeg på hvor eleven er i processen og om der er passende udfordringer til at motiver lysten til læring eller skal niveauet på den pågældende opgave justeres i forhold til målet.
3) Feed forward: Hvad er det næste skridt i denne læringsproces, er der kommet en dybere forståelse af opgaverne, eller hvad er det for information der ikke er forstået i et eventuelt sammenhæng mellem opgaven og målet.
Til evaluering bruger jeg blandt andet it værktøjet Kahoot som et redskab til at kontrollere om elever har forstået opgaverne, her har jeg mulighed for selv at fremstille en Kahoot en instruktivistisk lærings form, eller jeg kan vælge at lade eleverne kreerer en hvilket det går hen og bliver socialkonstruktivistisk læringsform. Motivation i denne evaluerings form ligger i konkurrence delen, hvor eleverne for mulighed for at vise hvad de kan og se hvor de mangler noget læring endnu, samtidig giver det læren en forståelse hvor i dagens emne der kan være manglende forståelse og tilpasse undervisningen.
facebook
Endvidere bruger jeg Facebook i min daglige kommunikation med eleverne, her er det muligt at dele videoer, links, opgaver og andet relevant indhold som kan bruges i mine undervisningsforløb. Her kan eleverne stille spørgsmål til, evt. et oplæg og diskutere det imellem hinanden i gruppen. denne form for interaktion lægger sig op ad en socialkonstruktivistisk E-lærings form hvor eleven deltager i et praksisfællesskab.
Indledning Da jeg, som underviser på grundforløbet 2 i konditori og bagerklassen, møder mange forskellige typer elever, med megen forskellig tilgang til undervisningen og yderligere elever med mange personlige udfordringer, finder jeg det interessant, at undersøge den til tider manglende motivation til læring i klasserummet, derfor har jeg rettet fokus på de udfordringer og relevante problemstillinger, der er omkring motivation og lysten til læring. Jeg vil derfor undersøge, hvilke digitale værktøjer og hvilke teorier jeg kan anvende her og bruge til styrkelsen af motivation. For at kunne løfte motivationen og derved læringen, finder jeg det interessant og relevant at belyse emnet ud fra følgende vinkel.
Læring teoretisk problemstilling
Hvordan kan jeg tilrettelægge min undervisningen ved inddragelse af de digitale teknologier og med henblik på at opnå større motivation og læring i klasserummet?
For at finde frem til en løsning på mit problem, har jeg har valgt at anvende Illeris læringstrekant, for at belyse hvilken form for læring, der er motiverende for eleven med fokus på drivkraft. Illeris læringstrekant består af tre dimensioner, som jeg vil anvende til grundlæggende viden om den form for læring, der er i klasserummet.
og jeg vil ved brug af John Hatties feedback model, vil jeg kunne give en konstruktiv evaluere/feedback gennem de digitale teknologier som jeg anvender i min undervisning. Jeg vil også komme ind på i hvilke aspekt jeg anvender flipped classroom i min undervisning og hvorfor.
i mit oplæg vil jeg komme ind på hvordan jeg benytter den E-didaktiske overvejelse model, og hvordan vi starter med instruktivistisk E-læringsform og senere bevæge os over i socialkonstruktivistiske E-læringsform.
Facebook og læringsformer
Facebook kan bl.a. understøtte en
socialkonstruktivistisk læringsform. Her kan Facebook bruges som platform for
videndeling, kommunikation og refleksion. De lærende kan bruge Facebook til at
diskutere relevante faglige problemstillinger, give feedback
på hinandens opgaver og lægge billeder op af dagens produkter. Her vil det være praksisfællesskabet mellem de lærende og
underviseren, der er afgørende, og alle deltager på lige vilkår.
Indledning
Da jeg, som underviser på grundforløbet i konditori og bagerklassen, møder mange forskellige typer elever, med megen forskellig tilgang til undervisningen og yderligere elever med mange personlige udfordringer, finder jeg det interessant, at undersøge den til tider manglende motivation til læring i klasserummet, derfor har jeg rettet fokus på de udfordringer og relevante problemstillinger, der er omkring motivation og lysten til læring. Jeg vil derfor undersøge, hvilke digitale værktøjer og hvilke teorier jeg kan anvende her og bruge til styrkelsen af motivation. For at kunne løfte motivationen og derved læringen, finder jeg det interessant og relevant at belyse emnet ud fra følgende vinkel.
Problemstillig
Hvordan kan jeg tilrettelægge min undervisningen ved inddragelse af de digitale teknologier og med henblik på at opnå større motivation og læring i klasserummet?
Anvendelse metoder/teorier
Knud Illeris lærings trekant , Andevendes til at belyse hvilken form for læring der er motiverne for eleverne.(lærings aspekt)
John Hatties feedback model/evaluering/loop
E-didaktiske model (didaktisk aspekt)
Digitale værktøjer(teknologisk aspekt) Cip (Celf i praksis) IKT
Videoer linket til QR koder eleven anvender gennem brug af telefoner (konstruktions værktøj)
Kahoot til blandt andet evaluering (refleksions værktøj)
Facebook sociale fællesskab, kommunikation og videndeling (interaktions værktøj)
For at fremme samarbejdet mellem os og vores kolleger vil vi
introducere bloggen som den digitale teknologi, som vi alle kan bruge som et
overskueligt informationsværktøj i dagligdagen.
Det er vigtigt at alle introduceres for bloggen som et fælles digitalt
værktøj. Vi håber, at vi kan sælge ideen til konservative kolleger, som en måde
til at bedre samarbejde og intern kommunikation på.
Bloggen kan ligeledes blive det værktøj, som vi internt bruger til
vidensdeling, såvel fagligt som socialt.
Vi vælger et skridt ad gangen for at få alle med på vognen.
Efterfølgende vil vi introducere andre digitale værktøjer som er velegnede
eks.vis Padlet og Thinglink
1.Youtube gennem videoer.
Eleverne har set videoen hjemme fra som forberedelse. Konstruktions
værktøj
2.Thing-link gennem
videoer-tekst-billeder som vi linker til padlet. Vi laver en thing-link til
eleverne hvor de bagefter skal og kan stille spørgsmål og konmenterer deres
svar. interaktions værktøj
3.Screencast-o-matic at
eleverne kan se og øve fremgangsmåder. simulations værktøj
4.Kahoot evaluering og
refleksion. Eleverne for til opgave at fremstille en Kahoot om emnet og
fremlægge den for hele klassen. refleksions værktøj
Hygiejne undervisning i produktions hygiejne arbejdes der med teorien vedrørende hvordan man desinficere en bordplade efter partering af kylling(salmonella) efter den teoretiske gennemgang, går alle i værkstedet hvor de prøver at desinficere i praksis.
Eleverne får en lille introduktion til deres svejseøvelser, hvor de bagefter skal udforske den bedste måde de kan svejse på, når de har fået færdigheder få de en praktisk opgave hvor de skal bruge deres færdigheder som gerne skulle blive til kompetencer.
Gennem helhedsorienteret undervisning opnår jeg transfer, når mine elever har naturfag for de en viden omkring hvordan elementerne er sat sammen og det videre føre jeg ned i den praktiske undervisning, det vil sige at min undervisning bliver planlagt i tæt samarbejde med naturfag læren.
fredag den 29. september 2017
videocase
Vi er gået ud fra den E didaktiske overvejelse
model
Problemformulering: Vi vil gerne
have, at eleverne møder velforberedte op, så vi kan starte undervisningen på et
højere taksonomisk niveau.
Mål for undervisningen – hvad?
At eleverne anvender og forstår
forberedelsesmateriale, som vi har lagt i CIP – multimodale materialer
Undervisnings- og læringsform – hvorfor og hvordan?
¤Underviser som ekspert
(instruktivistisk) og efterfølgende socialkonstruktivistisk)konsulentrolle med
feedback
Læremiddel/teknologi – hvilke og hvorfor didaktisk
set?
Youtube,
E-puzzle, TodaysMeet med spørgsmål til
emnet
I min undervisning anvender jeg en digital læringsplatform kaldet CIP ( Celf i praksis) hvor eleverne kan se hvad de skal undervise i og hvilke læringsmål de kommer i gennem i løbet af deres 20 uger forløb.
Når eleverne anvender cippen, kan de altid se hvad og hvilke emner der er blevet gennemgået i forløbet, hvilket gør at de hele tiden kan værre opdateret på undervisningen.
Hvordan: Når maskinkendskab er blevet gennemgået, for eleverne til opgave at anvende disse i brug på egen hånd, hvis eleven bliver i tvivl eller ikke kan huske fremgangs metoden kan disse nu se eller gense, ved hjælp af dette link, og opnå forståelse i anvendelsen af maskinen.
Hvorfor: Dette link anvendes i min undervisning som egen læring, efter jeg har gennemgået emnet, med fokus på at anvendelsen af maskinen bliver anvendt korrekt.
onsdag den 23. august 2017
Undervisningsdag med 8 klasse
Har startet dagen ud med at undervise 8 klasser, der skulle prøve at være bagere for en dag.
Efter vi var kommet i regelmæssigt påklædning og hænderne var blevet skuret gik dagen i gang med masser af smil.
Der blev bagt småkager på liv og løs,
både Fejø småkager, fest småkage og mange flere....
Alt i alt en dejlig dag med masser af kage.....
tirsdag den 22. august 2017
introduktion til pladepudser.
Hvem er i?
Ryan
Uddannet som struktur og kloak mester, Ryan underviser på hoved forløb og har været ansat som lære siden 2012.
Ryan ser sin vigtigste opgave som lære, at forme sine elever så de bliver så fagligt dygtige som muligt.